Results 1 to 8 of 8

Thread: Help. Trying to watch YouTube videos on my iPhone and they keep freezing up!

  1. #1
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Salt Lake City Utah
    Posts
    8,597

    Help. Trying to watch YouTube videos on my iPhone and they keep freezing up!


    Support BladeForums!
    Paid memberships don't see ads!
    I don't know what's going on, but lately when I have been watching YouTube videos On my Iphone they freeze up.
    Sometimes it works for a couple minutes and freezes up, sometimes it's only about 30 seconds.

    Anyone know why it's doing this?, or know how to fix it?
    Thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Arizona
    Posts
    41,648
    Blog Entries
    4
    Do you have the latest firmware on the phone? If so, then check your network settings. Are you using the 3G or are you on a wireless network somewhere? Sounds kind of like the bottlenecking I have on my Blackberry when I watch videos. I pretty much gave up on that, instead I use my ASUS netbook.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Salt Lake City Utah
    Posts
    8,597
    It worked perfectly up until about a month and a half ago.
    Im not sure what firmware it is.
    I took it to someone and had them jailbreak and unlock it.

    Im using it on wifi at my house.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    UK
    Posts
    1,374
    First thing I would try to do is figure out whether its the phone or the network thats causing the problem.

    If you pause the video and give it a while to download / buffer the data does it then play smoothly? if so its probably not downloading the video fast enough to play smoothly.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Nescopeck, Pennsylvania, United States
    Posts
    2,175
    I'm not sure how I phones work but a regular phone that connects to the internet has a cache just like a computer,on a computer,if you don't clear it occasionally it will do that.I know I've had problems on a phone that was connected to the internet that the cache had to be cleared before,check your manual and see if it says anything about it.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Salt Lake City Utah
    Posts
    8,597
    Quote Originally Posted by bladefixation2 View Post
    First thing I would try to do is figure out whether its the phone or the network thats causing the problem.

    If you pause the video and give it a while to download / buffer the data does it then play smoothly? if so its probably not downloading the video fast enough to play smoothly.














    I tried pausing it and waiting but it doesn't help.
    It will play for a couple seconds again and then stop.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    UK
    Posts
    1,374
    Did it work ok before you had the jailbrake done?

  8. #8
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Salt Lake City Utah
    Posts
    8,597
    I figured it out.
    I had to clean the cache, and then rebooted it.
    Works perfect now.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •